Sijmen is een jongetje van drie jaar oud.
Hij lijdt aan neuroblastoom kanker.
Hier kunt u informatie vinden omtrent zijn situatie.

Sijmen met trein 2

Weer thuis…

Na een heftige, abrupte afsluiting van onze tijd in Amerika, zijn we naar huis gevlogen. Terug naar ons thuis, terug naar onze vrienden en familie.

Tijdens verschillende gesprekken met de oncoloog in Nederland die direct na thuiskomst plaatsvonden, kwam naar voren dat Sijmen de strijd niet meer kan winnen. De artsen in Amerika en in Nederland zijn het eens en zijn heel duidelijk, Sijmen wordt niet meer beter.

Wat ons nu nog rest, is om Sijmen nog zo lang mogelijk een zo goed mogelijke tijd te bieden. Daarom is besloten om hem nog radiotherapie te geven. Inmiddels heeft hij de zes geplande bestralingen achter de rug en die hebben hem echt geholpen. Hij is er een stuk fitter uitgekomen dan hij eraan begon. Hij krijgt nu dagelijks een batterij aan medicijnen om hem comfortabel te houden. Op dit moment lijkt alles redelijk stabiel te zijn.

Vanaf het moment van thuiskomst worden we door ontzettend veel lieve mensen geholpen en ondersteund. Collega’s die aan het koken zijn voor ons, vrienden en familie die langskomen om te helpen. Poeh wat zijn we jullie allemaal dankbaar. Jullie houden ons op de been. Daarbij de dagelijkse zorg van Kinderthuiszorg, die ons vol aandacht begeleiden in dit traject. ‘Team Sijmen’, bedankt voor alles wat jullie voor ons doen!

Mede door alle hulp kunnen we genieten van alle momenten samen met onze kanjers. We genieten van het samenzijn, het knuffelen, het stoeien. We genieten als we Sijmen zien racen op zijn fietsje buiten of als hij met zijn autootjes speelt. We genieten van de broertjes die elkaar kussen en knuffelen, die samen spelen. We genieten gewoon van de alledaagse dingen die we nog mogen meemaken met elkaar.