Sijmen is een jongetje van drie jaar oud.
Hij lijdt aan neuroblastoom kanker.
Hier kunt u informatie vinden omtrent zijn situatie.

Sijmen met trein 2

Sijmen heeft het zwaar

Na de zware zondag ging het ‘s nachts nog slechter met Sijmen. Het was een heftige nacht waarin hij veel moest overgeven en diarree als water had. ‘s Avonds kreeg hij via een bloedtransfusie bloedplaatjes, vanwege een aanhoudende bloedneus. Bij het overgeven kwam ook steeds bloed mee. Dit kwam deels door de bloedneus, maar ook door zijn kapotte slijmvliezen. Hij was flink afgevallen en zag ook een beetje geel.

Op maandag kreeg Sijmen een bloedtransfusie voor zijn rode bloedcellen. Nadat een echo van zijn lever, galblaas en darmen was gemaakt, werd besloten de sondevoeding per direct te stoppen en voeding via het infuus te gaan geven. Ook werd vanwege een bacterie antibiotica opgestart en de medicatie tegen misselijkheid uitgebreid. De conclusie was dat zijn slijmvliezen nu ‘van mond tot kont’ helemaal stuk waren. Daarom werd ook morfine gegeven om de pijn die hij de hele dag had wat te kunnen verlichten.

20150317_110637 (2)

De diverse keuzes die de artsen gemaakt hebben leken dinsdag hun vruchten af te werpen. Sijmen was wat comfortabeler en heeft ‘s ochtends even rechtop in bed gezeten. Vanaf lunchtijd heeft hij eigenlijk de hele dag geslapen. Op woensdag had hij het weer een stuk zwaarder. Hij kreeg hevige pijnaanvallen, waarbij hij flink schreeuwde en huilde. Bij een kind dat nooit klaagt of zeurt was dat wel even schrikken. De arts constateerde dat hij een darmwandontsteking heeft. Dit veroorzaakt mede de fikse diarree en de hevige pijn. Naast de morfine is ook paracetamol opgestart om het voor hem wat comfortabeler te maken. Woensdagavond is de sondevoeding weer heel voorzichtig opgestart. Daarnaast heeft hij wederom een transfusie voor bloedplaatjes gekregen.

Het is vreselijk om niets te kunnen doen als je kind zoveel pijn heeft. Het liefst zouden we alles van hem overnemen. De gevolgen van de hoge dosis kuur zijn heel erg zwaar.