Sijmen is een jongetje van drie jaar oud.
Hij lijdt aan neuroblastoom kanker.
Hier kunt u informatie vinden omtrent zijn situatie.

Sijmen met trein 2

De zesde chemokuur

Tijdens de opname in het JBZ, leek het langzaamaan weer beter te gaan met Sijmen. Hij oogde steeds een beetje fitter en gaf niet meer over. Zaterdag mochten we daarom weer naar huis toe. Nog twee dagen thuis dus om het verloren gewicht er weer aan te eten voor de volgende kuur zou beginnen. Echt heel goed lukte dat niet, want zondagavond heeft hij voor het eerst een beetje warm eten op. Verder bleef het bij wat halve boterhammetjes en papjes. Toch is het heerlijk geweest om nog even twee dagen thuis te zijn. Sijmen heeft lekker genoten van het dansen en zingen met zijn kerstbelletjes en het versieren van zijn miniboompje.

Maandagochtend werden we weer verwacht in het Prinses Máxima Centrum. Daar bleek zijn bloedbeeld goed te zijn en konden we aan de zesde chemokuur beginnen. Het is nu wel te merken dat we al best een eindje op weg zijn in het behandeltraject. De chemo begint steeds eerder in de kuur zijn tol te eisen. Vanaf de tweede dag zakte Sijmens energielevel weer behoorlijk weg. Gelukkig hebben we vanuit zijn kamer een geweldig uitzicht op de straat, parkeergarages en hijskranen aan de overkant. Als daar wat gebeurt, leeft Sijmen op en klimt hij in de vensterbank om alles goed te kunnen zien. Daardoor zit hij gelukkig niet de hele dag in zijn stoel of bij mama op schoot. Dat neemt niet weg dat de dagen op deze manier erg lang kunnen duren.

Het eten gaat opvallend goed. De dexamethason die hij tegen de misselijkheid krijgt, zet waarschijnlijk aan tot eten, maar hij heeft natuurlijk ook nog wat in te halen door de buikgriep van vorige week. Hoewel hij steeds behoorlijk dwingend om eten vraagt, is het wel fijn om te merken dat het niet om ongezonde dingen gaat. Hij eet alleen maar beschuitjes met smeerkaas, papjes en bananen. Niet heel gevarieerd, maar hij eet wel. Dat is lang niet bij alle kinderen zo in dit stadium van de behandeling. We zijn hartstikke trots op hoe hij zich houdt!

Komende maandag eindigt deze kuur. Als zich geen bijzonderheden voordoen, zijn we met alle feestdagen thuis. Dat is heel erg fijn, want Kerst wil je niet in het ziekenhuis vieren. Begin januari zijn alle evaluatieonderzoeken in drie dagen tijd gepland. Dat wordt dus een pittige week voor Sijmen met diverse narcoses. Hoe het traject daarna verder gaat lopen, is nu totaal onzeker. De onderzoeken moeten ons daar meer over gaan vertellen. Afwachten dus.

Voor nu is het nog vier dagen tot de kuur is afgelopen. Hopelijk blijft Sijmen goed eten en blijven de bijwerkingen beperkt tot wat ze nu zijn. Dan heeft hij het fantastisch gedaan, want er gaat nogal wat troep dat kleine lijfje in.