Sijmen is een jongetje van drie jaar oud.
Hij lijdt aan neuroblastoom kanker.
Hier kunt u informatie vinden omtrent zijn situatie.

Sijmen met trein 2

Thuis met kerst

Wat is het toch iedere keer weer fijn om in je eigen bed te slapen en in je eigen omgeving te zijn. Na een pittige kuur zijn we weer thuis. Sijmen heeft het heel goed gedaan afgelopen week. De oncoloog is tevreden over hoe onze kanjer het doet en wij zijn supertrots op hem. Nu we weer thuis zijn pakken we de draad weer op. De minikerstboompjes zijn opgetuigd en de dansende, zingende kersthond van opa en oma mag bij ons logeren. Sijmen geniet. Hij is erg blij en vrolijk en vindt het heerlijk om weer bij zijn broertje te zijn. We gaan er hele fijne weken van maken thuis.

De eerste dag nadat we thuis kwamen kregen we bezoek van het RTL Nieuws voor een item over immuuntherapie in Philadelphia. Dat was best bijzonder. Via Villa Joep zijn we hiervoor benaderd. Ze wilden samen met het Prinses Máxima Centrum en ons (als getroffen gezin) een gedegen item maken over het feit dat immuuntherapie in de toekomst naar Nederland gaat komen. Helaas komt dat voor ons te laat. Nicole is geïnterviewd om te vertellen wat het voor een gezin in deze situatie betekent om huis en haard achter te moeten laten voor een half jaar. Het item wordt in principe uitgezonden op Tweede Kerstdag om 19:30 in het RTL Nieuws.

Wat ons na de komende weken staat te wachten heeft de oncoloog ons alleen in hele grote lijnen kunnen mededelen. Sijmen zal begin januari veel evaluatieonderzoeken moeten ondergaan met diverse narcoses. Daarna zal de operatie, waarbij de primaire tumoren verwijderd worden, snel volgen. Hoe het gaat lopen met de aferese (stamceloogst) weten we nog niet. Daarvoor moeten de uitslagen van de onderzoeken bekend zijn. Hoe het traject er dus precies gaat uitzien na de evaluatieonderzoeken is onduidelijk en deze onduidelijkheid en onzekerheid valt ons best zwaar. We gaan dus maar optimaal genieten van de komende weken thuis. Lekker met ons eigen gezinnetje. Hopelijk zonder ziek te worden dit keer.

Ondanks dat we heel vaak horen dat dit niet nodig is, willen we toch iedereen nogmaals enorm bedanken voor alle steun in welke vorm dan ook. Het blijft zo ontzettend bijzonder dat iedereen zo met ons meeleeft en zo veel steun geeft. We wensen jullie allemaal een hele fijne kerst toe. Geniet van deze dagen en, net als Sijmen, van alle mooie lichtjes die overal branden.