Sijmen is een jongetje van drie jaar oud.
Hij lijdt aan neuroblastoom kanker.
Hier kunt u informatie vinden omtrent zijn situatie.

Sijmen met trein 2

We gaan voor die ene grote wens!

De afgelopen week is er eentje geweest met verschillende emoties. Wat dat betreft hebben we een hoop uitersten meegemaakt.

Sinds de kerst heeft Sijmen een aantal dagen gehad waarop het eten en drinken erg moeizaam ging. Ook moest hij een paar keer overgeven. Vervelend, want daardoor spuugde hij steeds zijn sonde uit. En als hij iets verschrikkelijk vindt, dan is het wel het inbrengen van een nieuwe sonde. Zijn protesten werden steeds heftiger en toen het voor de derde keer in vier dagen nodig was, was hij er helemaal klaar mee. En wij ook. We hebben besloten om de medicatie tegen misselijkheid weer op te pakken en dat lijkt te helpen. Sindsdien eet hij weer beter en houdt hij alles binnen. Hij komt daardoor weer wat meer op krachten en is dan ook weer lekker vrolijk aan het spelen. Dat doet ons goed. Het is fijn om te zien dat hij geniet van het liggend spelen met zijn auto’s op de speelmat.

2014-12-24 (5)

Nadat het een paar keer uitgesteld was, werd op 29 december dan toch het item over neuroblastoom op RTL Nieuws uitgezonden. Het is een prachtig item geworden waarin Sijmen prominent in beeld was. En gelukkig op de manier zoals wij hem kennen, als een vrolijk en druk baasje. Onze telefoons ontploften direct na de uitzending van alle reacties die we kregen. Ook van vrienden en bekenden van vroeger, die nog helemaal niet van onze situatie op de hoogte waren en zich rot waren geschrokken. Het heeft een behoorlijke impact gehad. Hopelijk draagt het echt iets bij aan het naar Nederland halen van de behandeling. Naast dit item hebben we nog een interview gehad voor het AD Rivierenland, waarin op een mooie manier ons verhaal uiteengezet wordt. Alles wat over ons gezin in de media verschijnt kun je lezen onder ‘Informatie’ op Sijmen in de media.

De jaarwisseling was voor ons een zwaar moment. We hadden een rustige avond, maar om middernacht sloegen de emoties keihard toe. Het is een moment waarbij je toch even terug kijkt op het afgelopen jaar en vooruitblikt op het komende. Dan besef je pas echt ten volle dat er maar één ding echt belangrijk is. Wij gaan voor die ene grote wens in 2015…

We hebben ook hele mooie momenten gehad deze week. Zaterdag was de finaledag van de Proxsys Champions Cup, een groot regionaal zaalvoetbaltoernooi in Gorinchem. De organisatie heeft onze stichting geadopteerd als goed doel en zij hebben er twee weken lang alles aan gedaan om zo veel mogelijk aandacht te genereren voor Sijmen. Dat is gelukt! Vrijwel iedereen die iets met het toernooi te maken had, van organisatie en toeschouwers tot sponsors en teams, droeg het bekende gele armbandje voor Sijmen. SVW speelde zelfs met het logo van de stichting op het shirt. Vlak voor de grote finale gaf het bijna 2000 man tellende publiek een indrukwekkende staande ovatie als aanmoediging voor Sijmen. Een groots gebaar. Het feit dat organisator Kees van Willigen zelf geëmotioneerd raakte toen hij het verzoek aan het publiek deed, geeft aan hoe betrokken iedereen was en is. Fantastisch om te merken.

Na alle emoties thuis de afgelopen twee weken gaan we nu weer een zware ziekenhuisweek tegemoet. Komende week gaan alle evaluaties plaatsvinden. Een hele spannende week dus. Volgende week weten we hoe Sijmen ervoor staat en wat de plannen voor de komende periode zijn.