Sijmen is een jongetje van drie jaar oud.
Hij lijdt aan neuroblastoom kanker.
Hier kunt u informatie vinden omtrent zijn situatie.

Sijmen met trein 2

DST Eritrea wint afscheidsduel

Verslag: Ronald Tukker

Gorinchem – 15-03-2015 – Op deze zondagmiddag speelde DST Eritrea zijn allerlaatste wedstrijd. Na dit duel zullen de spelers individueel verder gaan bij diverse clubs uit de regio. Niet alleen om deze reden was het een bijzondere wedstrijd, want de tegenstander was Vrienden Voor Sijmen, een uit regionale voetballers samengesteld regioteam, welke vanmiddag in actie kwam voor de stichting Vrienden Voor Sijmen.

Zo’n 250 bezoekers omzoomden het veld van gastheer SVW, die diverse activiteiten op touw had gezet om de opbrengst voor Sijmen, het zieke tweejarige zoontje van Erik en Nicole den Hartog, zo hoog mogelijk te maken. Zo was er een enveloppenkraam, waar voor € 1,- een envelop gekocht kon worden en leuke prijsjes voor de kinderen gewonnen konden worden. Ook konden er in de kantine poffertjes worden gekocht voor het goede doel.

Na een voorwedstrijd van SVW B1 tegen Vrienden Voor Sijmen B1, was het de beurt aan DST Eritrea tegen Vrienden Voor Sijmen. De aftrap werd gedaan door F-pupil Xanthi Steenland. Het voormalige nationale team van Eritrea, gecoacht door Robertino Lotto, kwam wat langzaam op stoom, maar wist na een kleine twintig minuten de ban te breken. Ahmet nam de 1-0 voor zijn rekening. Even later gevolgd door de 2-0 van Amman, die de bal via de paal al vallend tot doelpunt wist te promoveren. Vlak voor rust scoorde Boyd de Jong de aansluitingstreffer. Een minuut later stelde DST Eritrea alweer orde op zaken, via een kogelhard binnen geschoten bal van Charles, 3-1.

Na de rust ging Vrienden Voor Sijmen, met onder meer Christiaan Perrier, Wouter Jetses en Leon de Bruijn in de gelederen, op zoek naar meer goals. Het was aan de overzijde echter Amman die met 4-1 het vriendschappelijke duel onder leiding van arbiter Ron Collé leek te beslissen. In de slotfase zette Perrier voor op Leon de Bruijn, die fraai de trekker overhaalde, 4-2. Even later stormde diezelfde Perrier op het Eritrese doel af en viel over de keeper. De toegekende strafschop werd koelbloedig verzilverd door keeper Aljan Dekker. Nu de 4-3 eindstand op het scorebord stond, konden beide teams door naar de kantine, waar een hapje en een drankje werd genuttigd. Direct aansluitend was er een gezellige feestavond in de kantine, waarbij de muzikale omlijsting werd verzorgd door Henry Wessels en Tommy Netten.

Het laatste nummer ‘De glimlach van een kind’ zorgde voor tranen in de ogen bij alle aanwezigen.
En dat is, mooi samengevat, waar we het allemaal voor doen!

IMG-20150315-WA0004 3_12goreritrea

0b02417dcd-sport-eritrealaatste 3 foto: GP-foto 051015f987-sport-eritrealaatste 2 foto: GP-foto foto: GP-foto e48870c65d-sport-eritrealaatste 1

 

Ronald Tukker en © GP-foto

———-

Benefietwedstrijd Eritrea
Zondag 15 maart speelt Dutch Socces team Eritrea tegen Vrienden voor Sijmen.
Dit zal tevens de afscheidswedstrijd zijn van team Eritrea.
Er zullen diverse media aanwezig zijn om deze speciale wedstrijd op beeld en schrift vast te leggen.

Om 16.00 uur trapt  een selectie van Vrienden voor Sijmen af. Team Vrienden voor Sijmen bestaat uit een selectie van spelers van 14 verschillende regioclubs. Dit team is bijeen gebracht door Erik den Hartog,vader van Sijmen en voormalig speler van SVW en Woudrichem. De begeleiding van dit team bestaat uit de deskundige begeleiding van Kees van Baalen en Robert Sluijk.

Voorafgaand is er een wedstrijd tussen de B1 van SVW en een regionaal team B1, deze wedstrijd begint om 14.00 uur en het regionale team B1 zal gecoacht worden door Piet Saaman.

We rekenen op enorm veel publiek!

Na de wedstrijd is er nog een gezellig samenzijn met live muziek van Tommy Netten, Gertjan van Brouwershaven en Ad Baks en Gabriël Gort, als DJ en spreekstalmeester zal Henry Wessels aanwezig zijn.

Entree €5,- inclusief één consumptie!!!

KOMT ALLEN EN STEUN SIJMEN!!!

14:00 uur B1 SVW – Regioteam B1
16:00 uur Dutch Soccer Team Eritrea – Team Vrienden voor Sijmen
18:00 uur Live muziek en gezelligheid in de kantine.

Stichting Vrienden voor Sijmen bedankt:

Logo Eritrea
Spelers Dutch Soccer Team Eritrea
club_logo_van_voetbalvereniging_svw_uit_gorinchem
Spelers B1 SVW

Logo regioteam
Spelers Regio team B1

Team VvS
Spelers uit de regio

Behalve de spelers, natuurlijk alle coaches.

Muziek:

Tommy Netten, Gertjan van Brouwershaven , Ad Baks en Gabriël Gort, als DJ
Omroeper: Henry Wessels

Logo Geluid
Geluidsinstallatie

Schorel
Drukkerij Schorel